pondělí 30. ledna 2012

Petice proti blbosti

Nejsem příliš petiční typ, vždycky mám pocit, že by člověk měl mluvit hlavně za sebe. Tedy jenom za sebe: Byl jsem pozván FB přáteli na akci Arniky. Proti zbytečnému kácení stromořadí. Podepisuji naprosto bez výhrad. Na místě mě upozornili, že bych ve vzkazu neměl použít vulgární slovo. V tomhle případě těžko hledat.
Za to, že blázni za volantem se občas rozmlátí o mohutný strom, může onen strom. Život je příliš velká vzácnost, abych o něm žertoval. Zbytečného konce je vždy škoda. Jestliže se auto s opilou mládeží rozmlátí v aleji při cestě z diskotéky, kdo za to může? Možná tatínek, který svému synkovi auto půjčí, synek sám, pokud je auto koupené za jeho peníze, ale v každém případě člověk. To, že mládež je lehkomyslnější... taky jsem takový býval. Za mého mládí chodili mladí ze zábav pěšky, staly se případy, že někdo spadnul do škarpy a zmrznul. Smutné. Ale mohla za to škarpa?
A co rybníky u silnic? Taky v nich leckdy někdo skončí pouť. Vysušit? Vyšehradský tunel by se měl zbořit, protože tam občas někdo vletí do řeky. Nebo zasypat kus Vltavy?
Stavějí se dálnice, rychlostní silnice, obchvaty kolem měst s příslušnými parametry, kde se může jezdit rychle. Proč dále ničit krajinu? Do krajiny stromořadí patří.
Jenom proto, že kapacita mozku u někoho je nepřímo úměrná výkonu motoru jeho automobilu, má mizet?
Tohle není text proti automobilistům, to je proti pitomcům.
Měl jsem dnes cestu z Podolí do nemocnice na Karlově náměstí, považoval bych za hloupé, kdybych cestou na Palackého náměstí nevystoupil, a petici nepodepsal. I za ty, kteří bydlí na jiném okraji republiky.


Facebook – Václav Víšek

Žádné komentáře: