neděle 11. července 2010

Orlické podhůří

Krajina pod Orlickými horami. Je tu mnoho ne velkých, ale pěkných měst. Vyjel jsem vyzbrojený kopiemi různých starých pohlednic.

Jako vždycky je problém sluníčko, svítí si a vůbec nemyslí na to, jak fotograf potřebuje fotit. Také bohatá zeleň často zakrývá zajímavé stavby. Jako třeba v Letohradě. Jedna ulice...



V Jablonném jsem spadnul rovnou do hospody. Jednoho naštve, když až doma zjistí, že měl připravenou ještě jednu fotku, která by určitě šla vyhototvit. Vedrem (pivem?) zblblá makovice zapomněla.




Totéž v Mladkově, na fotku jsem čuměl, byl jsem v hospodě, která na staré fotce byla. Odjel jsem jen s jedním porovnáním, zato čevabčičí bylo dobré, jen ho bylo strašně málo, zato kopec brambor. Asi jsem vypadal hladově. Zde je znát rozdíl mezi městy, kde žila většina německého nebo českého obyvatelstva. Mladkov byl německý. Smutno podívat na takzvané náměstí po 60 letech českého hospodaření.


V Rokytnici se mi povedla dvě srovnání.





Staré fotky jsem okopíroval z publikací Karla Kuči  Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku z nakladatelství Libri.


Všechna srovnání ukládám zároveň do svých srovnávacích fotek na adrese http://fotoalba.cz/venca-01

Žádné komentáře: