neděle 2. května 2010

Pohádkové bytosti

Ano, věřím na ně. Je na ně spolehnutí.
Někde v chudé chalupě shodí táta bidlem Honzu z pece, vyžene ho, sotva mu máma stihne dát do rance buchty. A my víme, že Honza nějakého draka přemůže, království zachrání.
Dvanáct měsíčků nenechá Marušku zmrznout a ta se vrací v lednu domů s čerstvými jahodami.
Co můžeme čekat od těch, jejichž podobiznami jsme zasvinili každé volné místo?
Odjíždím z Prahy, již tradičně 30.dubna. U Neratovic Na Staré štaci budou kolem ohně tančit s košťaty čarodějnice za zvuků jazzové hudby. Pohanská slavnost? Tyhle čarodějnice by určitě neublížily nikomu.
Cestou mě zklame občerstvení v Klecánkách, které je sice nově postavené o kus dál od přívozu, kde stával omšelý stánek, ale spolehlivě otevřený. Asi ještě není sezóna, loni, předloni ve stejný den byla?
Když je žizeň, i voda se vypije.
Kde se vzalo, tu se vzalo Občerstvení U hastrmana. U Vltavy v Řeži, jako z pohádky tu vyklouzlo. Vodníci si vody váží a proto s ní neplýtvají, raději prodají pivo a taky začouzenou klobásu, která je určitě zdravá. Hastrman není hypermarket.
Představuji si parlament jako rybník, kde by hastrman měl na starosti čistotu, jak by někdo kalil vodu blbýma kecama, šup hlavičku pod vodičku, šup dušičku do hrníčku. Vodník - ekolog.
Kdo by pak v parlamentu zasedal, to zase může vyřešit někdo jiný. Nemůže být všechno jen na mně.
Atmosféru Na Staré štaci jsem již vylíčil loni ve svém blogu Letos není loni, ale je to podobné.

Fotky
zde

nebo
zde


Facebook - Václav Víšek

Žádné komentáře: